woensdag 10 maart 2010

Verslag toerustingsdag "Destiny"


Wat hebben we weer een geweldige, gezegende dag met elkaar gehad! God is goed en liefdevol!God heeft krachtig door Gerard gesproken en hem gebruikt om ons te onderwijzen en te bemoedigen.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
De voorbereiding: na een avond van samen bidden en doorspreken, was het zover. Als team hebben wij naar deze dag verlangd en hadden er veel zin in. Op tijd was het worshipteam zich aan het voorbereiden, wat erg goed ging. Het bijzondere was dat er allemaal jonge muzikanten/zangeressen meededen. Dat is ook de kracht van Jeugd met een Opdracht; jonge mensen de kans geven om hun gaven en talenten uit te delen aan anderen, over bestemming gesproken.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Toen iedereen zich ingeschreven en koffie/thee genuttigd had, zijn wij begonnen. Na een tijd van aanbidding, wat erg fijn was, (alles van thuis achter je laten en helemaal op God richten) begon Gerard met de toerusting. Tevens hadden we het voorrecht dat Gerard zijn verloofde Lidia meegenomen had. Wat een geweldige kennismaking in Assen en superverliefd dat ze zijn, heel mooi om te zien!
Het was heel veel wat Gerard gezegd heeft, teveel om hier te vermelden, helaas. (Nieuwsgierig? Meld u zich volgende keer toch aan). Een paar punten wil ik hierbij doorgeven; Om je bestemming te vinden moet je God vinden/kennen. Wandelen in je bestemming is lijken op Jezus. Jezus zegt; Mijn vader doet die dingen door mij heen. God wil door ons heen die bestemming uitwerken. Bestemming vrijzetten is God de ruimte geven om door jouw leven te leven, om anderen tot zegen te zijn met jouw gaven en talenten. (Samenwerkend met anderen.)Jozua 1:1-9: Oude gebieden loslaten om nieuw gebied in te nemen, God gaat verder. Hij heeft nieuwe gebieden voor ons, nieuwe wijnzakken.
Na een heerlijke lunchpauze en gezelligheid, zijn we de middag eerst gestart met opnieuw aanbidding, in Gods tegenwoordigheid komen. Gerard heeft het onderwijs vervolgd, geprofeteerd over mensen (=Gods hart verklanken voor een ander) en samen bidden met en voor mensen.We zagen dat Gods Geest aktief was, mensen ervaarden genezing, vergeving, liefde, woorden van bemoediging en wijsheid. Aan het eind van de toerusting gingen we allemaal bidden voor Gerard en Lidia, speciaal voor de voorbereidingen van hun huwelijk dat eind mei zal zijn. Hen werd een mooi 'huwelijks' boek en een prachtige bos bloemen overhandigd!
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Wat deze dag ook extra bijzonde maakte, was de aanwezigheid van Ita (Herlita) velen hebben al kennis met haar gemaakt (of via de site). Herlita moet meer de Nederlandse taal leren, vandaar dat we o.a samen de lunch maakten. De samenwerking verliep erg leuk en gezellig. Op momenten dat overleg belangrijker was en dus ook de communicatie, gingen we over op Engels. We zijn erg onder de indruk van haar, haar inzet en passie waarmee ze God dient. (zie de fotocollage, gemaakt door Leen).
Wij willen hierbij ook Samuƫl, Mariana en Herlita bedanken voor het voorrecht dat we genieten hen te mogen kennen, hun vrienden te zijn, hun mogen helpen. Bedankt voor jullie geweldige inzet voor/in Gods Koninkrijk en in Assen. Wij wensen u/jou Gods zegen toe en hopen jullie een volgende keer te ontmoeten.
Leen en Hilma Rombaut.