woensdag 23 januari 2008

Sijtje zegt...

We worden de hele dag verwend door alle vrienden van Samuël. We voelen ons helemaal thuis!

Gevangenis op Ambon:
Gisteren zijn we naar een gevangenis geweest en vele gevangenen zijn tot inzicht gekomen dat Jezus de enige weg is tot vergeving voor wat ze gedaan hebben. Het was sowieso al een bijzonderheid om in die gevangenis te komen. Niets leek erop dat het gevangenen waren. Alles was zo vredig en zo weinig controle,Wij hebben een hele andere voorstelling van gevangenissen. Het was een goede tijd.

Weeshuis:
We zijn vandaag in een weeshuis geweest waar kinderen die een trauma opgelopen hebben verzorgd werden. Het zijn degenen die in de oorlog gezien hebben hoe hun ouders vermoord werden. Het was heel emotioneel om dit alles te bedenken.

Vandaag zijn er nog twee mogelijkheden voor Wim om te spreken: in een kerk en in een celgroep. De boodschap die Wim te geven heeft past zo goed in deze cultuur. Liefde is het hoofdgerecht. Mensen willen het heel graag aannemen.

Hoe langer we hier op Ambon zijn, hoe meer we ervaren dat dit een plaats is die (ook) past bij de bediening van JmeO-Heidebeek.

Sijtje Tollenaar maakt deel uit van het leiderschapsteam van Jeugd met een Opdracht in Heerde en is nu o.a. samen met haar man Wim voor pastoraal bezoek in Indonesie.