dinsdag 22 januari 2008

Samuels' orientatiereis


Op 17 januari j.l. is Samuel samen met Hans v. Bentvelzen aan hun orientatiereis begonnen, dit als voorbereiding op Mission Maluku 2008 die eind juni opnieuw in Tual (Ambon) gaat plaats vinden. Afgelopen vrijdag zijn zij op Bali aangekomen. Samen met het DTS-team vanuit Heidebeek en met Wim & Sijtje Tollenaar (die deel uitmaken van het leiderschapsteam van HB en o.a op pastoraal bezoek zijn), brengen zij een paar dagen door op de JmeO-basis in Jimbaran.

Ondertussen zijn ze allemaal op Ambon aangekomen (afgelopen maandag), waar zij een weekje met elkaar zullen optrekken. Het bijzondere van deze reis is, dat Samuel deze keer als enige Molukker een team van 16 Nederlanders naar zijn land van afkomst mag begeleiden. (JmeO Heidebeek is bezig met het adopteren van Indonesie).

Sijtje schreef het volgende: "Wat is Ambon een mooie plek op deze aarde. Prachtig groen en veel palmbomen. We zijn gisteren aangekomen en zijn vandaag in een kerk 'De Rock'. We zijn heel hartelijk ontvangen. Samuel heeft hier zijn relaties. Het is een hele grote kerk waar heel veel aktiviteiten zijn. Bv. radiostation, 24/7 gebed voor zes jaar achter elkaar. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een heel aantal fulltimers. We hebben onze JmeO-visie aan de voorganger voorgelegt met de vraag of hij met ons wilt samenwerken. In april komt hij naar Nederland en dan kan hij ons bezoeken. In de tussentijd hebben we gebeden of dit een plan is die van God komt en dan kunnen we in april zien of we verder met elkaar in zee gaan.
"De Rock" wilt graag mensen uitzenden in de wereld. Als zendingsorganisatie willen we graag dat mensen uitgaan in de wereld en willen daar zelf een onderdeel van zijn. God is met ons in onze reis."