vrijdag 5 oktober 2007

RescueNet, 7 okt. a.s.


Zondag vindt er een bijzondere Jeugd met een Opdracht bijeenkomst plaats die aan iedereen de kans biedt om kennis te maken met RescueNet. Dit is het werk van JmeO in crisisgebieden.

Gilbert Thera - die de samenzang verzorgt deze avond - is een jonge, getalenteerde worshipleader uit Haarlem die een deel uitmaakt van zijn multi culturele kerk: "Maranatha Ministries" in Amsterdam. Een van zijn grootste passies is om, door aanbidding, God beter te leren kennen. Gilbert treedt ook regelmatig op met zijn band NuSound. Hij heeft een CD gemaakt "Forever" die is uitgebracht bij het bekende gospellabel Ecovata. Naast het zingen wordt Gilbert met regelmaat uitgenodigd als spreker… in Nederland, maar ook in zijn geboorteland Indonesië. Meer info: http://www.gilbertthera.net/
Gezina v/d Bos die in november de samenzang zal leiden, zal speciaal op deze avond voor het eerst haar debuutsingle presenteren! Zij is verschillende keren bij King's Kids activiteiten betrokken geweest en is een van de alten van het black gospel koor Inside Out.

Mark Cockburn, de spreker van de avond, is de directeur van RescueNet, de internationale hulpverleningstak van JmeO die werkzaam is in crisisgebieden. Het coordineren en bieden van hulpverlening is voor Mark, die uit Australie komt, altijd een rode draad in zijn leven geweest. Niet alleen heeft hij een aantal jaren in een Thais vluchtelingenkamp gewerkt, ook heeft hij zich intensief laten trainen en ingezet als EHBO’er en brandweerbestrijder. Inmiddels traint hij, samen met zijn team, JmeO medewerkers, die zich willen inzetten bij het verlenen van hulp aan gebieden die getroffen zijn door een ramp.

RescueNet is in 2001 opgezet en heeft een aantal maanden geleden haar Europese kantoor in Heerde gevestigd, waar van 7 - 20 oktober de eerste Europese training zal plaatsvinden. Om aan deze cursus mee te doen, moet je wel een Discipelschap Training School hebben gevolgd. Voor meer info? Mail: info@rescueneteurope.org)
Maar op de Happening is uiteraard iedereen van harte uitgenodigd. Meer info: http://www.rescuenet.com.au/

We zien er naar uit jullie allen weer te ontmoeten! Aanvang: 19.00 in Centrum ‘s Heerenhof, Zwarteweg 10 in Heerde.

De Happening is een internationale samenkomst door en voor Jeugd met een Opdracht & geïnteresseerden. De toegang is gratis, we zamelen wel geld in voor een goed doel (en zowel Gilbert als Gezina nemen hun CD/Single mee die jullie kunnen kopen)
  • 7 okt: worshipleader: Gilbert Thera (Maranatha Amsterdam), spreker: Mark Cockburn (JMEO RescueNet)

  • 14 okt: Extra Happening met een concert van Vine Song (internationale muziekformatie) - ism met De Offering

  • 4 nov: worshipleader: Gezina v/d Bos (The Life), spreker: Mike Riches (Destiny City Church Tacoma) - ism met JMEO Ede2 dec: worshipleader: Lars Gerfen (The Fruits), spreker: Lynn Green (Voorzitter JMEO Internationaal)

  • 6 jan: worshipleader: Johnny Meijerink (King’s Kids Heidebeek): spreker: meer info volgt
  • 3 febr: worshipleader: Florence Tsala (JMEO Heidebeek) spreker: Graham Powell (Canada)

Door Miranda Tollenaar, coordinator van de "De Happening". JmeO-Heidebeek.