vrijdag 2 maart 2007

HIS Ladies


"Een stap doen in het onbekende ", was het thema van onze gastspreekster Evie Rahakbauw uit Zwolle. Vergezeld door twee andere lieve vrouwen, kwam zij deze keer onze "Ladies Shower"-avond (bijeenkomst met molukse vrouwen) versterken. Het was ook heerlijk dat we deze keer, tijdens de tijd van aanbidding, met een gitaar werden begeleid.

Zr.Evie haalde het leven van Ruth (uit de bijbel) aan, een allochtone vrouw, die alles achter zich liet: haar land, haar familie, haar god enz. om de God van Naomie te volgen. Ruth moest "iets" in Naomie hebben gezien/geproefd, waardoor zij tot deze stap was gekomen. Zij stapte in het onbekende: ze werd joods met de Joden, terwijl ze als moabitische niet geliefd was, ze nam hun gewoonten en cultuur over en nam zelfs "hun" God aan! Zij was nieuwsgierig naar "hun" God en wilde deze God (beter) leren kennen. Haar gehoorzaamheid (door een stap te gaan doen), werd inderdaad door God beloond. Er rustte niet alleen zegen op haar leven, maar ook op haar nageslacht! Deze Ruth werd later, samen met Boaz, de overgrootouders van de Here Jezus!
Daarna was er een tijd van gebed voor de "ladies" uit Assen. Nee, niet zo maar een gebed, maar profetisch. Sommige woorden waren raak oftewel bevestigend!
De avond was voor beide partijen bemoedigend, verfrissend en opbouwend. We hopen in de toekomst samen met elkaar wat te gaan doen, maar willen eerst God daarin zoeken. We zijn allemaal erg benieuwd hoe God verder deze avonden gaat leiden. En wanneer de tijd "rijp" is om meerdere molukse vrouwen uit te gaan nodigen. Bidden jullie ook met ons mee?